Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Гвозденовић-Плате

Објављено: 05.09.2008. 21:38 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Црне Горе Бранимир Гвозденовић примио је данас новоименованог амбасадора Савезне Републике Њемачке Петера Платеа.

Министар Гвозденовић пожелио је добродошлицу амбасадору Њемачке у Црну Гору и успјех у обављању одговорне дужности. Министар је захвалио на подршци коју Влада Њемачке пружа Црној Гори, а која је од 2000. године износила преко 170 милиона еура. „Њемачка представља важног партнера Црне Горе и то не само због финансијске помоћи, већ и због преноса знања и искуства“, казао је Гвозденовић.

Амбасадор Плате је истакао да је Влада Њемачке спремна да и даље подржава развој Црне Горе, а да се значај билатералних односа види и из чињенице да је Њемачка највећи билатерални донатор у Црној Гори. Најављена је и развојна помоћ Владе Њемачке у износу од 30 милиона еура за 2008. годину као и посјета представника Министарства економије Њемачкој крајем септембра ове године.

Министар Гвозденовић је нагласио да је интензивирање економских односа двије земље веома важно и то путем активности обије стране које би утицале на: уравнотежавање спољнотрговинског биланса, боље представљање и промовисање црногорских производа на њемачком тржишту, привлачење већег броја њемачких туриста, и најважније, привлачење њемачких инвеститора. Интересовање њемачких инвеститора за улагање у Црну Гору постоји за неколико области, али још увијек немамо конкретних резултата, и то би требао да буде један од приоритета будуће економске сарадње двије земље. Министар Гвозденовић је истакао и значај организовања пословног форума у Њемачкој гдје би се Црна Гора представила њемачком тржишту као инвестициони изазов и прави избор за улагање капитала.

Обје стране су закључиле да је у наредном периоду реално очекивати конкретне, позитивне резултате на развоју билатерално-економских односа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?