Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра за жељезнички саобраћај, поморство и европске интеграције Срђан Вукчевић састао се са представницима јапанске корпорације Митсуи & Цо

Објављено: 31.10.2008. 22:02 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра за жељезнички саобраћај, поморство и европске интеграције Срђан Вукчевић састао се данас у Подгорици са представницима јапанске корпорације Митсуи & Цо.

У сарадњи са Агенцијом за промоцију страних улагања Црне Горе састанак је организован како би представницима ове реномиране компаније били представљени развојни планови Владе Црне Горе у области саобраћаја. Помоћник Вукчевић презентирао је гостима планове и активности Владе Црне Горе и ресорног министарства по питању реструктурирања и приватизације Луке Бар и Жељезнице Црне Горе, истичући значај ових система и недовољну искоришћеност капацитета. Вукчевић је нагласио да постоји простор да се даљим улагањима у инфраструктуру уз квалитетне партнере постојећи капацитети увећају и упосле, чиме би се ова два саобраћајна система снажније позиционирала на тржишту Балкана и шире. Гости из Јапана су се упознали са основним подацима везаним за тренутну упосленост капацитета, а наредних дана обићи ће и Луку Бар, како би се прецизније упознали са услугама која ова лука пружа.


Митсуи & Цо је корпорација која заузима значајно мјесто на тржишту далеког Истока, са све снажнијим позиционирањем на тржишту Европе. Поред основне дјелатности пружања логистичке подршке увозно/извозним компанијама нарочито у домену поморског саобраћаја, ова корпорација развија своје дјеловање рада и на продају и пласирање производа и финансирање и то кроз реализацију крупних инфраструктуралних пројеката у слиједећим областима: преради челика, експлоатацији извора метала и минерала, изградњи и управљању маринама, лукама и аеродоромима, пословање у области енергије, прехрамбених производа, информатике, електронике и телекомуникација итд.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?