Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Pomoćnik ministra za željeznički saobraćaj, pomorstvo i evropske integracije Srđan Vukčević sastao se sa predstavnicima japanske korporacije Mitsui & Co

Objavljeno: 31.10.2008. 22:02 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra za željeznički saobraćaj, pomorstvo i evropske integracije Srđan Vukčević sastao se danas u Podgorici sa predstavnicima japanske korporacije Mitsui & Co.

U saradnji sa Agencijom za promociju stranih ulaganja Crne Gore sastanak je organizovan kako bi predstavnicima ove renomirane kompanije bili predstavljeni razvojni planovi Vlade Crne Gore u oblasti saobraćaja. Pomoćnik Vukčević prezentirao je gostima planove i aktivnosti Vlade Crne Gore i resornog ministarstva po pitanju restrukturiranja i privatizacije Luke Bar i Željeznice Crne Gore, ističući značaj ovih sistema i nedovoljnu iskorišćenost kapaciteta. Vukčević je naglasio da postoji prostor da se daljim ulaganjima u infrastrukturu uz kvalitetne partnere postojeći kapaciteti uvećaju i uposle, čime bi se ova dva saobraćajna sistema snažnije pozicionirala na tržištu Balkana i šire. Gosti iz Japana su se upoznali sa osnovnim podacima vezanim za trenutnu uposlenost kapaciteta, a narednih dana obići će i Luku Bar, kako bi se preciznije upoznali sa uslugama koja ova luka pruža.


Mitsui & Co je korporacija koja zauzima značajno mjesto na tržištu dalekog Istoka, sa sve snažnijim pozicioniranjem na tržištu Evrope. Pored osnovne djelatnosti pružanja logističke podrške uvozno/izvoznim kompanijama naročito u domenu pomorskog saobraćaja, ova korporacija razvija svoje djelovanje rada i na prodaju i plasiranje proizvoda i finansiranje i to kroz realizaciju krupnih infrastrukturalnih projekata u slijedećim oblastima: preradi čelika, eksploataciji izvora metala i minerala, izgradnji i upravljanju marinama, lukama i aerodoromima, poslovanje u oblasti energije, prehrambenih proizvoda, informatike, elektronike i telekomunikacija itd.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?