Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар примио представнике БХ Аирлинеса

Објављено: 02.06.2009. 02:08 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, примио је данас делегацију БХ Аирлинеса, коју је предводио предсједник те компаније Нузеим Речица.

БХ Аирлинес је изразила заинтересованост за отварање нове авио линије, на релацији Сарајево Скопље - Подгорица, која би саобраћала у серији чартер летова три пута седмично (сриједом, петком и недељом). У циљу бољег регионалног повезивања, компанија има у плану и отварање чартер линије према Истамбулу, која би саобраћала два пута седмично, на релацији Подгорица - Сарајево Истамбул. Према ријечима челника те компаније, летови би могли отпочети већ за двије седмице и били би обављани авионом АТР 72. Увођење тих линија имало би изузетан значај са регионалног аспекта, јер би се тиме Црна Гора боље повезала са Босном и Херцеговином и Македонијом. Повезивањем те три регије постиже се не само политички, већ и комерцијални интерес, као и подизање квалитета услуга грађанима три државе. Поменута је могућност и проширења летова према Македонији и Италији.

Препознајући Монтенегро Аирлинес као значајног партнера, представници БХ Аерлинеса су нагласили да они имају за циљ и бољу сарадњу са црногоским авио - превозником, у нади да ће заједничким дјеловањем лакше превазићи постојеће турбуленције на тржишту.

БХ Аирлинес је државна компанија Босне и Херцеговине, која послује у кооперацији са једном од највећих свјетских авио комопанија - Туркисх Аирлинесом, која учествује у власништву тог предузећа са 49 %. Захваљујући поменутој докапитализацији, флота БХ Аирлинеса постала је од недавно богатија за још један авион боинг 737 400.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?