Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar primio predstavnike BH Airlinesa

Objavljeno: 02.06.2009. 02:08 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, primio je danas delegaciju BH Airlinesa, koju je predvodio predsjednik te kompanije Nuzeim Rečica.

BH Airlines je izrazila zainteresovanost za otvaranje nove avio linije, na relaciji Sarajevo Skoplje - Podgorica, koja bi saobraćala u seriji čarter letova tri puta sedmično (srijedom, petkom i nedeljom). U cilju boljeg regionalnog povezivanja, kompanija ima u planu i otvaranje čarter linije prema Istambulu, koja bi saobraćala dva puta sedmično, na relaciji Podgorica - Sarajevo Istambul. Prema riječima čelnika te kompanije, letovi bi mogli otpočeti već za dvije sedmice i bili bi obavljani avionom ATR 72. Uvođenje tih linija imalo bi izuzetan značaj sa regionalnog aspekta, jer bi se time Crna Gora bolje povezala sa Bosnom i Hercegovinom i Makedonijom. Povezivanjem te tri regije postiže se ne samo politički, već i komercijalni interes, kao i podizanje kvaliteta usluga građanima tri države. Pomenuta je mogućnost i proširenja letova prema Makedoniji i Italiji.

Prepoznajući Montenegro Airlines kao značajnog partnera, predstavnici BH Aerlinesa su naglasili da oni imaju za cilj i bolju saradnju sa crnogoskim avio - prevoznikom, u nadi da će zajedničkim djelovanjem lakše prevazići postojeće turbulencije na tržištu.

BH Airlines je državna kompanija Bosne i Hercegovine, koja posluje u kooperaciji sa jednom od najvećih svjetskih avio komopanija - Turkish Airlinesom, koja učestvuje u vlasništvu tog preduzeća sa 49 %. Zahvaljujući pomenutoj dokapitalizaciji, flota BH Airlinesa postala je od nedavno bogatija za još jedan avion boing 737 400.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?