Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар, министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић и директор Дирекције за саобраћај Веселин Грбовић обишли локалитете на којима се изводе радови дуж

Објављено: 21.02.2008. 19:57 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар, министар туризма и заштите животне средине Предраг Ненезић и директор Дирекције за саобраћај Веселин Грбовић обишли су локалитете на којима се изводе радови дуж јадранске обале, а дефинисани су Програмом елиминисања уских грла у Црној Гори. Ријеч је о дионицама у Сутомору, Куфин И и Куфин ИИ ( дионица путног правца Бар-Будва), булевару у Бечићима, локалитетима Лепетани и Каменари и дионици од Мељина до Јокмегдана у Херцег Новом. Представници Владе и Општина имали су прилику да се сретну и поразговарају са представницима компанија које изводе радове на поменутим дионицама.

Са градоначелником Бара г-дином Жарком Павићевићем делегација црногорске Владе обишла је радове на локалитету Сутоморе, гдје је у току изградња треће траке дужине 1 900 м. Извођач радова на овом локалитету је предузеће Технопут Министарство саобраћаја и Дирекција за саобраћај ће извођење радова на овој дионици финансирати са средствима у износу од милион еура, док је Општина Бар преузела на себе остале трошкове везане за уређење ове дионице ( реконструкција постојеће водоводне и канализационе мреже, електроенергетских и телекомуникационих инсталација). Министар Ломпар је истакао да је задовољан садашњом динамиком, имајући у виду значајно елиминисање уског грла у Сутомору и припрема за наредну љетњу туристичку сезону. Паралелно са изградњом скоро 2 км треће траке, изводе се и радови на постављању цијеви регионалног водовода за црногорско приморје, истакао је министар Ненезић изражавајући оптимизам да ће у складу са плановима ови радови бити окончани до 01.јуна 2008. године.


Министри Ломпар и Ненезић и Градоначелник Павићевић су такође обишли и локалитет Куфин И и Куфин ИИ, на коме су у току радови на изградњи 4 км треће траке, и санације додатних 670 м пута. На овом уском грлу интервенисаће се проширењем једног моста са трећом траком док ће други мост на овом дијелу пута бити саниран и пресвучен новим коловозом. Министарство саобраћаја и Дирекција саобраћаја су за реконструкцију ове дионице опредијелили 3 милиона еура, а извођач радова је Црнагорапут.



Ресорни министар и министар туризма и заштите животне средине су се у Будви, на локалитету Бечићи, рели са градоначелником Будве г-дином Рајком Куљачом, који је извијестио присутне о динамици и измјенама у изградњи булевара (4 траке) дужине 2 км кроз Бечиће. Наиме, дошло је до промјене у пројектовању ове дионице, која се односи на изградњу 4 подвожњака, који ће, како је нагласио Министар Ломпар, допринијети повећању сигурности у саобраћају. Додатни напори у виду увођења треће смјене на овом градилишту, могли би допринијети да радови на овој дионици буду завршени до 01. јуна 2008. године истакао је Веселин Грбовић. Извођач радова на овом локалитеу је предузеће Технопут, вриједност радова је 3,6 милиона еура, половину средстава обезбиједила је Општина Будва а другу половину министарство саобраћаја и Дирекција за саобраћај. Министар Ненезић је подсјетио да је Будва препозната као најатрактивнија локација и нагласио да убрзани развој туристичке привреде мора пратити и развој путне инфраструктуре.

Градоначелник Тивта Драган Канкараш дочеко је делегацију Владе на локалитету Лепетани, гдје су започети припремни радови на изградњи треће траке дужине око 500 м. Вриједност ових радова је 547 хиљада еура, а у финансирању пројекта Општина Тиват партиципирала је са 250 хиљада еура, док су остатак средстава обезбиједили Министарство саобраћаја и Дирекција за саобраћај. Извођач радова је Црнагорапут, а рок завршетка радова је 90 дана. Министри саобраћаја и туризма сложили су се да ће на овај начин, у сарадњи са Општином Тиват бити елиминисано уско саобраћајно грло које је посебно изражено током љетње туристичке сезоне.

Министарство саобраћаја и Дирекција за саобраћај ће у сарадњи са Општином Херцег Нови ријешити и два уска грла у Херцег Новом, па су представници Владе искористили прилику и на локалитету Савина ( од Мељина до Јокмегдана) разговарали са Градоначелником Херцег Новог г-дином Дејаном Мандићем. На овој дионици биће изграђено 1 800 м треће траке. Други уско грло у Херцег Новом биће ријешено изградњом треће траке дужине 600 метара на локалитету Каменари, гдје се очекује завршетак тендерске процедуре како би се отпочело са радовима. Ресорно министарство и Дирекција за саобраћај ће у овом пројекту учествовати са 1.3 милиона еура, док ће Општина ријешити проблем експроприације земљишта, преко којег ће се изводити радови. Министар Ломпар је изразио очекивања да процес експроприације неће успорити радове и да ће се и ови радови окончати на вријеме.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?