Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сарајево: Министри саобраћаја Црне Горе и БиХ Андрија Ломпар и Божо Љубић потписали Меморандум о заједничким активностима на изради пројектно-студијеске документације за повезивање Црне Горе и БиХ жељезничком пругом Никшић - Чапљина

Објављено: 05.03.2008. 20:28 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Црне Горе др. Андрија Ломпар и министар комуникација и промета Босне и Херцеговине др. Божо Љубић потписали су данас у Сарајеву Меморандум о заједничким активностима на изради пројектно-студијске документације за повезивање Босне и Херцеговине и Црне Горе, жељезничком пругом Никшић - Чапљина.

Овај пројекат је значајан за читаву регију, јер представља жељезничко повезивање три главна града: Тиране, Подгорице и Сарајева. Тај пројекат је не само приоритет држава у региону, него је то нешто што је идентификовано као европски приоритет за ове просторе. Потписом Меморандума учинили смо први корак ка том пројекту, чији почетак радова очекујемо 2012. године, изјавио је министар Ломпар.

Министар Љубић је подијелио задовољство данашњим потписивањем Меморандума, уз оцјену да је тај чин и почеткак радова на изради пројектно студијске документације за пругу Чапљина Никшић - Подгорица и даље према Тирани, дуго година била жеља и идеја, а сада постаје стварност.

Државе потписнице су се споразумјеле да пројектно - студијска документација за пројекат Жељезничка пруга Чапљина - Никшић садржи слиједећа документа: прелиминарну студију трасе пруге, мишљење у вези просторног планирања, прелиминарну студију утицаја на околину, прелиминарну саобраћајну студију, прелиминарну процјену трошкова и претходну студију изводљивости.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?