Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потписан уговор о изградњи магистралног пута Рисан-Грахово-Никшић-Жабљак, дионица Драгаљ Поље-Грахово

Објављено: 13.03.2008. 20:04 Аутор: Насловна страна
Данас је у просторијама Дирекције за саобраћај, Подгорица (Ул. ИВ пролетерске бр.19) потписиван Уговор о изградњи магистралног пута Рисан-Грахово-Никшић-Жабљак, дионица Драгаљ Поље-Грахово. Уговор је у име Наручиоца, Дирекције за саобраћај, потписао директор, г-дин Веселин Грбовић, а у име конзорцијума (Јоинт Вентуре ЈВ) Механизација и програмат АД, Никшић, водећи партнер, и Техно пут Д.О.О., Подгорица, партнер, г-дин Душан Ђуровић, директор Механизација и програмат АД, Никшић.

Пут Рисан-Грахово-Никшић-Жабљак по значају представља другу развојну осовину која треба да интегрише сјеверни, средњи и јужни регион, а посебно да послужи повезивању приморског и континенталног туристичког подручја.
Изградња овог пута се врши по дионицама:
 Рисан (Липци) - Кнеж Лаз радови су у току; извођач радова је Механизација и програмат АД, Никшић;
 Кнеж Лаз Драгаљ Поље радови су завршени;
 Драгаљ Поље Грахово потписивање уговора о изградњи 13.03.2008. године;
 Грахово Осјеченица у току је израда пројекта од стране Пут инжењеринг, Подгорица и планира се да се средином ове године распише тендер за извођење радова;
 Осјеченица Вилуси расписан је тендер за допуну Пројектне документације, а планира се и расписивање тендера за извођење радова до краја године;
 Вилуси Никшић постојећи пут М-6;
 Мини-обилазница Никшића (Петља 2 Гребице Дукло) расписан је тендер за избор извођача радова;
 Дукло Јасеново Поље постојећи пут М-18;
 Јасеново Поље Шавник - постојећи пут Р-6;
 Шавник тунел Ивица у току је израда пројектне документације;
 Тунел Ивица Мотички Гај расписан је тендер за избор извођача и отварање понуда ће се обавити 25.03. 2008. године.

Вриједност уговора о изградњи дионице Драгаљ Поље - Грахово је 6.245.666,48 , а средства за његову израду су обезбијеђена из средстава Буџета Црне Горе. Рок за извођење радова је 270 дана од дана увођења извођача у посао.

Дужина предметне дионице је 7 км, а радови обухватају: припремне радове, радове на доњем строју, радове на горњем строју, заштиту косина, саобраћајну сигнализацију и опрему пута и остале радове предвиђене предмјером радова и техничком документацијом.

На тендеру за израду поменуте дионице понуде су доставила два понуђача: ЈВ Механизација и програмат АД, Никшић, водећи партнер, и Техно пут Д.О.О., Подгорица, партнер (вриједност понуде: 6.245.666,48 са ПДВ-ом), и Црнагорапут АД, Подгорица (вриједност понуде: 6.980.337,56 са ПДВ-ом). Обје понуде су од стране Комисије за отварање и вредновање понуда оцијењене као исправне, али је понуда ЈВ Механизација и програмат АД, Никшић, водећи партнер, и Техно пут Д.О.О., Подгорица, партнер, у складу са критеријумом за избор најповољније понуде (најнижа понуђена цијена) била прворангирана
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?