Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана сједница Пројектног тима Владе Црне Горе за подршку и праћење реализације пројекта изградње аутопутева у Црној Гори

Објављено: 08.04.2008. 00:38 Аутор: Насловна страна
Пројектни тим Владе Црне Горе за подршку и праћење реализације пројекта изградње аутопутева у Црној Гори, на данашњој сједници којом је предсједавао министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, разматрао јеТехнички меморандум бр.23 - Предлог оптималног ријешења за одабир траса на новопројектованим дионицама на коридору аутопута од Бара до Бољара.

Техничким меморандумом, који је припремила консултантска компанија Луј Берже, обухваћена је израда генералних пројеката за дионице Матешево Андријевица и Вирпазар - Смоковац. У стручној расправи представника свих надлежних државних органа и релевантних научних институција о положају трасе аутопута на овим дионицама учествовали су и предствници општина преко чије територије је планирана изградња аутопута. Посебна пажња поклоњена је усаглашавању пројектне документације са Просторним планом Црне Горе, повезивању аутопута са постојећом путном мрежом и анализи утицаја на животну средину. Након прецизних објашњења која су пружили обрађивачи, на сједници је закључено да су у овој фази предложена оптимална рјешења, која максимално поштују постављене критеријуме за одређивање положаја трасе. Такође, наглашено је да ће се одговор на нека отворена питања на појединим дионицама дати у сљедећој фази, кроз израду одговарајућих идејних пројеката.

Констатујући да се реализација овог задатка одвија утврђеном динамиком, Пројектни тим је задужио обрађивача да у складу са данашњим сугестијама до наредне сједнице, заказане за седам дана, изврши финалну дораду докумената, са посебним акцентом на утврђивању заједничке трасе аутопута од Бара до Бољара и Јадранско-јонског аутопута на подручју општине Подгорица. Након финалне обраде генералних пројеката за дионице аутопута од Матешева до Андријевице и од Вирпазара до Смоковца, Влада и Министарство саобраћаја, поморства и телекомуникација именоваће ревизиону комисију, као крајњу инстанцу у процедури прихватања генералних пројеката за предметне дионице.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?