Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Започели преговори о тексту Споразума између Владе Црне Горе и Владе Републике Србије о граничној контроли жељезничког саобраћаја

Објављено: 23.04.2008. 21:56 Аутор: Насловна страна
До краја маја овлашћени представници влада Црне Горе и Републике Србије усагласиће и парафирати текст Споразума о граничној контроли жељезничког саобраћаја. Преговори о закључивању тог Споразума почели су јуче у Београду. Делегацију Црне Горе предводио је помоћник министра за сектор поморског и жељезничког саобраћаја и европске интеграције Срђан Вукчевић.
Овом приликом апострофиран је значај пруге Бар Београд за обје државе и истакнуто да би се Споразумом олакшао и поспјешио рад граничних органа, убрзао прелазак возова из једне у другу државу и омогућила уштеда новца жељезничким предузећима.
У наредној фази преговора прецизније ће се дефинисати режим саобраћаја на релацији Бијело Поље Пријепоље и граничне станице. Нацртом споразума предложено је да гранична станице са црногорске стране буде Бијело Поље, а са србијанске Пријепоље Теретна.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?