Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Započeli pregovori o tekstu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije o graničnoj kontroli željezničkog saobraćaja

Objavljeno: 23.04.2008. 21:56 Autor: Naslovna strana
Do kraja maja ovlašćeni predstavnici vlada Crne Gore i Republike Srbije usaglasiće i parafirati tekst Sporazuma o graničnoj kontroli željezničkog saobraćaja. Pregovori o zaključivanju tog Sporazuma počeli su juče u Beogradu. Delegaciju Crne Gore predvodio je pomoćnik ministra za sektor pomorskog i željezničkog saobraćaja i evropske integracije Srđan Vukčević.
Ovom prilikom apostrofiran je značaj pruge Bar Beograd za obje države i istaknuto da bi se Sporazumom olakšao i pospješio rad graničnih organa, ubrzao prelazak vozova iz jedne u drugu državu i omogućila ušteda novca željezničkim preduzećima.
U narednoj fazi pregovora preciznije će se definisati režim saobraćaja na relaciji Bijelo Polje Prijepolje i granične stanice. Nacrtom sporazuma predloženo je da granična stanice sa crnogorske strane bude Bijelo Polje, a sa srbijanske Prijepolje Teretna.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?