Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Удружење саобраћајних и професионалних пилота Црне Горе стоти је члан Међународне федерације линијских пилота ИФАЛПА

Објављено: 24.04.2008. 23:39 Аутор: Насловна страна
У ту престижну структовну организацију која промовише највише стандарде сигурности и безбједности ваздушне пловидбе и истрајно ради на достизању високих стандарда знања и стручности и подизању врхунске професионалне ефикасности пилота, црногорски пилоти примљени су на 63. Конференцији ИФАЛПА која је управо одржана у Мексику.
Повељу о пријему од Предсједника ИФАЛПА Капетана Карлоса Лимона примио је Предсједник Удружења пилота Црне Горе Капетан Милета Лековић, који је у Мексико путовао под покровитељством Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација, чему је предходило потписивање Уговора између црногорског удружења пилота и ове престижне кровне организације.

Капетан Милета Лековић истиче изузетан значај пријема у међународну федерацију пилота, која стоји иза сваког свог ћлана штитећи његове интересе кроз настојање да се досегне максимална сигурност ваздушне пловидбе, која је угрожена и због чињенице да због сложеног и напорног рада на свјетском небу сваке године недостаје 19 000 пилота.

Власници авиокомпанија тај мањак покушавају надомјестити прекомјерним летјењем, чиме се у питање доводи сигурност и безбједност свих учесника у ваздушној пловидби.

Капетан Лековић увјерен је да је чланоство у ИФАЛПА прекретница у црногорској авијацији. Очекује се бољи третман црногорских пилота, брига о бољем образовању и тренингу и њиховим животним условима, што ће директно утицати на побољшање безбједности и сигурности у ваздушном саобраћају.
Црногорско Удружење пилота тренутно броји 45 чланова, са очекиваним растом до око 200 чланова.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?