Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Црногорски Инвестициони Форум, 03. јун 2008. године, Лондон, Велика Британија

Објављено: 03.06.2008. 02:00 Аутор: Насловна страна
Под покровитељством Европске Банке за Обнову и Развој 3.јуна 2008. године у сједишту ове банке у Лондону биће одржан Црногорски Инвестициони Форум.

Црногорски Инвестициони Форум замишљен је као једнодневни догађај на коме ће бити презентован капитални пројекат изградње аутопутева у Црној Гори. Планирано је да се презентује Студија изводљивости изградње два аутопута коју је израдила француска компанија Лоуис Бергер, такође ће бити представљени резултати Студије о опцијама приватно-јавног партнерства, коју је израдила холандска компанија ЕЦОРYС. На скупу ће о овом пројекту говорити представници Европске Банке за обнову и развој, Свјетске Банке, представници ИФЦ, Међународне Финансијске Корпорације, као дио групације Свјетске Банке. Предлогом програма предвиђено је да се присутнима на почетку скупа обрати Премијер Црне Горе Мило Ђукановић, а Министар саобраћаја др Андрија Ломпар ће представити саобраћајну политику и улогу аутопута Бар-Бољаре у свеукупном развоју Црне Горе.

Поред горе наведених учесника скупа, очекује се присуство представника највећих европских и свјетских комерцијалних банака, компанија које се баве изградњом аутопутева.
Предвиђено је скупу присуствују Министар финансија др Игор Лукшић са сарадницима и директор Црногорске агенције за промоцију инвестиција г-дин Петар Ивановић.


Све заинтересоване стране и компаније могу регистровати своје учешће и погледати објаву на сајту: Европске банке за обнову и развој
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?