Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Crnogorski Investicioni Forum, 03. jun 2008. godine, London, Velika Britanija

Objavljeno: 03.06.2008. 02:00 Autor: Naslovna strana
Pod pokroviteljstvom Evropske Banke za Obnovu i Razvoj 3.juna 2008. godine u sjedištu ove banke u Londonu biće održan Crnogorski Investicioni Forum.

Crnogorski Investicioni Forum zamišljen je kao jednodnevni događaj na kome će biti prezentovan kapitalni projekat izgradnje autoputeva u Crnoj Gori. Planirano je da se prezentuje Studija izvodljivosti izgradnje dva autoputa koju je izradila francuska kompanija Louis Berger, takođe će biti predstavljeni rezultati Studije o opcijama privatno-javnog partnerstva, koju je izradila holandska kompanija ECORYS. Na skupu će o ovom projektu govoriti predstavnici Evropske Banke za obnovu i razvoj, Svjetske Banke, predstavnici IFC, Međunarodne Finansijske Korporacije, kao dio grupacije Svjetske Banke. Predlogom programa predviđeno je da se prisutnima na početku skupa obrati Premijer Crne Gore Milo Đukanović, a Ministar saobraćaja dr Andrija Lompar će predstaviti saobraćajnu politiku i ulogu autoputa Bar-Boljare u sveukupnom razvoju Crne Gore.

Pored gore navedenih učesnika skupa, očekuje se prisustvo predstavnika najvećih evropskih i svjetskih komercijalnih banaka, kompanija koje se bave izgradnjom autoputeva.
Predviđeno je skupu prisustvuju Ministar finansija dr Igor Lukšić sa saradnicima i direktor Crnogorske agencije za promociju investicija g-din Petar Ivanović.


Sve zainteresovane strane i kompanije mogu registrovati svoje učešće i pogledati objavu na sajtu: Evropske banke za obnovu i razvoj
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?