Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Лајпциг: Делегација Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација учествује на тродневном Међународном транспортном форуму ИТФ Транспорт и енергија изазов климатских промјена

Објављено: 28.05.2008. 18:00 Аутор: Насловна страна
Делегација Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација, коју предводи помоћник министра Срђан Вукчевић, учествује на тродневном Међународном Транспортном Форуму ИТФ Транспорт и енергија изазов климатских промјена који је данас почео у Лајпцигу. Форум је окупио министре, политичаре, представнике индустрије из области саобраћаја и енергије, истраживаче и високе представнике невладиних организација и цивилног друштва из Европе и свијета, који ће размијенити искуства и ставове и усагласити закључке о томе како смањити утицај саобраћаја на глобално загријавање.

Задатак ИТФ-а је да припреми стратегију и мјере које се морају имплементирати на националном и међународном нивоу уколико сектор саобраћаја жели да допринесе смањењу емисије штетних гасова за око 50 одсто у наредних 50 година. Очекује се да министри саобраћаја, лидери из области саобраћајне индустрије и стручњаци из више од 50 земаља Форум прогласе саобраћајним самитом године.

Најављено је да ће ИТФ установити награде за иновативне примјенљиве стратегије, креиране ка побољшању одрживости саобраћајног сектора. Међународни Транспортни Форум отворила је премијер Њемачке Ангела Меркел.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?