Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Lajpcig: Delegacija Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija učestvuje na trodnevnom Međunarodnom transportnom forumu ITF Transport i energija izazov klimatskih promjena

Objavljeno: 28.05.2008. 18:00 Autor: Naslovna strana
Delegacija Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, koju predvodi pomoćnik ministra Srđan Vukčević, učestvuje na trodnevnom Međunarodnom Transportnom Forumu ITF Transport i energija izazov klimatskih promjena koji je danas počeo u Lajpcigu. Forum je okupio ministre, političare, predstavnike industrije iz oblasti saobraćaja i energije, istraživače i visoke predstavnike nevladinih organizacija i civilnog društva iz Evrope i svijeta, koji će razmijeniti iskustva i stavove i usaglasiti zaključke o tome kako smanjiti uticaj saobraćaja na globalno zagrijavanje.

Zadatak ITF-a je da pripremi strategiju i mjere koje se moraju implementirati na nacionalnom i međunarodnom nivou ukoliko sektor saobraćaja želi da doprinese smanjenju emisije štetnih gasova za oko 50 odsto u narednih 50 godina. Očekuje se da ministri saobraćaja, lideri iz oblasti saobraćajne industrije i stručnjaci iz više od 50 zemalja Forum proglase saobraćajnim samitom godine.

Najavljeno je da će ITF ustanoviti nagrade za inovativne primjenljive strategije, kreirane ka poboljšanju održivosti saobraćajnog sektora. Međunarodni Transportni Forum otvorila je premijer Njemačke Angela Merkel.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?