Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Министар Ломпар у посјети менаџменту АД Барска Пловидба и АД Марина Бар

Објављено: 14.06.2008. 20:23 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар и помоћник министра Срђан Вукчевић данас су у Бару разговарали са представницима АД Барска Пловидба и АД Марина Бар о активностима у сусрет приватизацији та два акционарска друштва.У Барској пловидби је договорено да менаџмент Компаније предложи министарству развојни сценарио приватизације који подразумијева куповину бродова и за путнички саобраћај и за превоз контејнера. Када се у Компанији усагласе ставови Министарство саобраћаја ће Савјету за приватизацију предложити модел по којем ће се припремити коначна приватизација и расписати тендер за продају већинског пакета акција .


У АД Марина Бар разговарало се о моделу приватизације који је усаглашен на Савјету за приватизацију, а који подразумијева купопродају већинског пакета акција државе и транзиционих фондова (51,4%) на јавном међународном тендеру уз понуду за закључење концесионог аранжмана на период од 30 година у зависности од времена потребног за повраћај инвестиције. Модел подразумијева завршетак изградње и проширење капацитета као и комплетирање квалитетних услуга свим корисницима марине.
Разговарано је и о рјешењима за сервис рибарских бродова и о тзв. Комуналном везу. Договорено је да се одговарајућа рјешења дефинишу са Министарством за пољопривреду и општином Бар.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?