Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bar: Ministar Lompar u posjeti menadžmentu AD Barska Plovidba i AD Marina Bar

Objavljeno: 14.06.2008. 20:23 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar i pomoćnik ministra Srđan Vukčević danas su u Baru razgovarali sa predstavnicima AD Barska Plovidba i AD Marina Bar o aktivnostima u susret privatizaciji ta dva akcionarska društva.U Barskoj plovidbi je dogovoreno da menadžment Kompanije predloži ministarstvu razvojni scenario privatizacije koji podrazumijeva kupovinu brodova i za putnički saobraćaj i za prevoz kontejnera. Kada se u Kompaniji usaglase stavovi Ministarstvo saobraćaja će Savjetu za privatizaciju predložiti model po kojem će se pripremiti konačna privatizacija i raspisati tender za prodaju većinskog paketa akcija .


U AD Marina Bar razgovaralo se o modelu privatizacije koji je usaglašen na Savjetu za privatizaciju, a koji podrazumijeva kupoprodaju većinskog paketa akcija države i tranzicionih fondova (51,4%) na javnom međunarodnom tenderu uz ponudu za zaključenje koncesionog aranžmana na period od 30 godina u zavisnosti od vremena potrebnog za povraćaj investicije. Model podrazumijeva završetak izgradnje i proširenje kapaciteta kao i kompletiranje kvalitetnih usluga svim korisnicima marine.
Razgovarano je i o rješenjima za servis ribarskih brodova i o tzv. Komunalnom vezu. Dogovoreno je da se odgovarajuća rješenja definišu sa Ministarstvom za poljoprivredu i opštinom Bar.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?