Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Почасни конзул Црне Горе у Индији др Џенис Дарбари у посјети Министарству саобраћаја, поморства и телекомуникација

Објављено: 19.06.2008. 23:35 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра саобраћаја, поморства и телекомуникација Срђан Вукчевић, разговарао је данас са почасним конзулом Црне Горе у Индији др Џенис Дарбари о могућностима привредне сарадње Црне Горе и Индије. Посебна пажња посвећена је пројекту приватизације Луке Бар и успостављању директних бродских линија између Црне Горе и Индије, са акцентом на отварање контејнерских линија и могућност сарадње индијских бродара са Црногорском пловидбом на успостављању и развоју тог сервиса.

Процјена је да би развојни планови Луке Бар и улагања у постојеће и нове терминале, као и развој Луке Биговица са терминалом за течне и специјалне терете, могли привући партнере из Индије, који би се стимулисали за улагања у постојећој слободној зони. Пошто је Индија активан учесник обнове ПУТА СВИЛЕ, а Јадранско-Јонски аутопут се третира као наставак тог коридора ка Европи, индијским инвеститорима ће бити предочене могућности улагања у изградњу аутопутева у нашој земљи.

Почасни конзул Црне Горе у Индији др Џенис Дарбари, у сусретима са привредницима у Индији, указаће и на могућности сарадње у области цивилног ваздугопловства, отварање авио линије између двије земље и упознати их са реформом у области жељезничког саобраћаја.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?