Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потписан Протокол о начину рјешавања социјалног програма радника АД Југооцеанија

Објављено: 20.06.2008. 21:41 Аутор: Насловна страна
Влада Црне Горе је, на јуче одржаној сједници, усвојила Протокол о начину рјешавања социјалног програма радника АД Југооцеанија, који је усаглашен између представника Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација и Министарства финансија са директором Југоооцеаније Здравком Милошевићем, представницима менаџмента Веселином Јањићем и Мишом Секуловићем и предсједником синдиката Радованом Кривокапићем.

Протоколом је предвиђено да се до 30. јуна 2008. исплате заостале плате и повеже радни стаж за 56 радника, што према достављеном обрачуну износи 221.697,00 еура. Након усаглашавања социјалног програма са Министарством здравља, рада и социјалног старања, одлучено је да се обезбиједи исплата и за 47 инвалида рада (од којих је 16 још увијек у радном односу), за што је потребно 603.809,40 еура. Свим радницима, за сваку годину ефективног радног стажа у Југооцеанији, биће исплаћена отпремнина од по 500,00 еура.

Средства за исплату социјалног програма у укупном износу од 1.360.500,00 еура обезбиједиће се продајом бивше имовине АД Југооцеанија Котор, која је на основу потраживања прешла у својину Владе Црне Горе.

Свим радницима којима буду исплаћене заостале зараде, отпремнине и повезан радни стаж, престаје радни однос 30. јуна 2008. године, док ће исплата почети крајем јуна.

За реализацију Протокола задужени су представници Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација, Министарства финансија и извршни менаџмент Југооцеаније. Надлежна министарства и АД Југооцеанија наставиће активности око наплате преосталих потраживања Владе Црне Горе и повраћаја средстава из којих ће се исплатити обавезе утврђене овим Протоколом.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?