Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpisan Protokol o načinu rješavanja socijalnog programa radnika AD Jugooceanija

Objavljeno: 20.06.2008. 21:41 Autor: Naslovna strana
Vlada Crne Gore je, na juče održanoj sjednici, usvojila Protokol o načinu rješavanja socijalnog programa radnika AD Jugooceanija, koji je usaglašen između predstavnika Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija i Ministarstva finansija sa direktorom Jugoooceanije Zdravkom Miloševićem, predstavnicima menadžmenta Veselinom Janjićem i Mišom Sekulovićem i predsjednikom sindikata Radovanom Krivokapićem.

Protokolom je predviđeno da se do 30. juna 2008. isplate zaostale plate i poveže radni staž za 56 radnika, što prema dostavljenom obračunu iznosi 221.697,00 eura. Nakon usaglašavanja socijalnog programa sa Ministarstvom zdravlja, rada i socijalnog staranja, odlučeno je da se obezbijedi isplata i za 47 invalida rada (od kojih je 16 još uvijek u radnom odnosu), za što je potrebno 603.809,40 eura. Svim radnicima, za svaku godinu efektivnog radnog staža u Jugooceaniji, biće isplaćena otpremnina od po 500,00 eura.

Sredstva za isplatu socijalnog programa u ukupnom iznosu od 1.360.500,00 eura obezbijediće se prodajom bivše imovine AD Jugooceanija Kotor, koja je na osnovu potraživanja prešla u svojinu Vlade Crne Gore.

Svim radnicima kojima budu isplaćene zaostale zarade, otpremnine i povezan radni staž, prestaje radni odnos 30. juna 2008. godine, dok će isplata početi krajem juna.

Za realizaciju Protokola zaduženi su predstavnici Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, Ministarstva finansija i izvršni menadžment Jugooceanije. Nadležna ministarstva i AD Jugooceanija nastaviće aktivnosti oko naplate preostalih potraživanja Vlade Crne Gore i povraćaja sredstava iz kojih će se isplatiti obaveze utvrđene ovim Protokolom.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?