Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: У Бриселу почели преговори о Споразуму о саобраћајној заједници

Објављено: 25.06.2008. 23:09 Аутор: Насловна страна
Делегација Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација учествовала је данас у Бриселу на састанку Европске комисије и регионалних министара саобраћаја, чиме су отпочели преговори о споразуму о успостављању саобраћајне заједнице Западног Балкана. Скупом су предсједавали министар саобраћаја Словеније Радован Жерјев и директор Генералног директората за енергију и транспорт Маттхиас Руете.

Циљ Споразума је да се омогући пуна интеграција земаља Западног Балкана у европски транспортни простор, кроз стварање интегрисаног тржишта за копнени и поморски транспорт који треба повезати са Европском унијом. У том циљу, Споразум ће подстаћи креирање стабилног регулаторног оквира који ће привући инвестиције у транспортну инфраструктуру, као и повећање ефикасности и безбједности у саобраћају. Договорено је да током ове године представници Европске Комисије посјете земље Западног Балкана, након чега ће у Бриселу поново бити организован састанак. Према садашњој динамици, планирано ја да овај споразум буде усаглашен и потписан на прољеће наредне године.

Црногорска делегација је представила реформске активности које се спроводе у области саобраћаја у Црној Гори, и то у дијелу реструктурирања и приватизације Жељезнице Црне Горе и Луке Бар. Представљена је и динамика реализације пројекта изградње аутопута Бар-Бољаре (граница са Србијом).




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?