Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Црне Гора примљена у Европску Конференцију цивилног ваздухопловства (ЕЦАЦ)

Објављено: 30.06.2008. 21:13 Аутор: Насловна страна
Црна Гора је на 30. пленарној сједници, крајем прошле седмице у Паризу, примљена у Европску Конференцију цивилног ваздухопловства (ЕЦАЦ). Европска Конференција цивилног ваздухопловства је међудржава организација која промовише развој безбједног, ефикасног и одрживог европског система ваздушног саобраћаја.

ЕЦАЦ, како се наводи у саопштењу Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација, утиче на хармонизацију политике и праксе на пољу цивилне авијације унутар и између земаља чланица, као и са сличним организацијама других држава. ЕЦАЦ након пријема Црне Горе и Сан Марина окупља 44 земље, од којих су 27 чланице Европске уније.

"Дугогодишње искуство на подручју авијације, број њених чланица широм Европе, веома блиске везе са Међународном организацијом за цивилно ваздухопловство (ОАЦИ) и Савјетом Европе, сарадња са институцијама ЕУ, привилеговани односи са Еуро Цонтрол и Удружењем власти авијације (ЈАА), чини од Европске конференције цивилног ваздухопловства незаобилазног партнера за сва питања из области цивилног ваздухопловства. ЕЦАЦ елаборира резолуције, препоруке и политику коју остварују њене чланице што све скупа потврђује значај пријема Црне Горе у ту престижну организацију", наводи се у саопштењу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?