Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Осми састанак националних координатора СЕЕТО у Београду

Објављено: 17.09.2008. 17:30 Аутор: Насловна страна
У Београду ће 18. и 19. септембра 2008. бити одржан састанак националних координатора Секретаријата за посматрање транспорта у Југоисточној Европи (СЕЕТО). Главна тема састанка представника држава - потписница Меморандума о разумијевању за развој основне регионалне транспортне мреже у Југоисточниој Европи (МоУ) биће разматрање петогодишњег акционионог плана, у оквиру којег се разрађује приоритетна листа пројеката у сектору транспорта. Државе потписнице Меморандума су Црна Гора, Србија, Хрватска, Албанија, Босна и Херцеговина и Македонија.

Национални координатори представиће прикупљене податке за акциони план од 2009 -2013. године из области путне инфраструткуре, друмског, жељезничког, поморског и ваздушног саобраћаја, на основу којих ће бити дефинисани приоритетни пројекти у Региону, а који ће бити финансирани из међународних финансијских институција и фондова намијењених за унапређење транспорта у Југоисточниој Европи.

Апсолутни црногорски приоритет је аутопут Бар Бољаре, чију реализацију ће СЕЕТО пратити у складу са динамиком изградње, а за намјенска средства конкурисаће и други пројекти као што су обилазнице око већих градова, уклањање уских грла, реконструкција жељезнице, терминала у Луци Бар и аеродрома у Подгорици и Тивту.

Национални координатор у СЕЕТО из Црне Горе је Зоран Вукашиновић из Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?