Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Osmi sastanak nacionalnih koordinatora SEETO u Beogradu

Objavljeno: 17.09.2008. 17:30 Autor: Naslovna strana
U Beogradu će 18. i 19. septembra 2008. biti održan sastanak nacionalnih koordinatora Sekretarijata za posmatranje transporta u Jugoistočnoj Evropi (SEETO). Glavna tema sastanka predstavnika država - potpisnica Memoranduma o razumijevanju za razvoj osnovne regionalne transportne mreže u Jugoistočnioj Evropi (MoU) biće razmatranje petogodišnjeg akcionionog plana, u okviru kojeg se razrađuje prioritetna lista projekata u sektoru transporta. Države potpisnice Memoranduma su Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina i Makedonija.

Nacionalni koordinatori predstaviće prikupljene podatke za akcioni plan od 2009 -2013. godine iz oblasti putne infrastrutkure, drumskog, željezničkog, pomorskog i vazdušnog saobraćaja, na osnovu kojih će biti definisani prioritetni projekti u Regionu, a koji će biti finansirani iz međunarodnih finansijskih institucija i fondova namijenjenih za unapređenje transporta u Jugoistočnioj Evropi.

Apsolutni crnogorski prioritet je autoput Bar Boljare, čiju realizaciju će SEETO pratiti u skladu sa dinamikom izgradnje, a za namjenska sredstva konkurisaće i drugi projekti kao što su obilaznice oko većih gradova, uklanjanje uskih grla, rekonstrukcija željeznice, terminala u Luci Bar i aerodroma u Podgorici i Tivtu.

Nacionalni koordinator u SEETO iz Crne Gore je Zoran Vukašinović iz Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?