Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саоптење: Изградња моста на Порт Милени у Улцињу

Објављено: 17.11.2008. 23:14 Аутор: Насловна страна
У Подгорици је данас одржан састанак министра саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрије Ломпара, министра за економски развој Бранимира Гвозденовића и представника Дирекције за саобраћај, са градоначелником Улциња Гзимом Хајдинагом, у вези пројекта изградње моста на Порт Милени, који је дио Програма уклањања тзв. уских грла.

Састанак је био посвећен тражењу прихватљивог економског рјешења за тај пројекат, које ће задовољити крајњи циљ, а то је повезивање Улциња са Великом плажом, валоризација потенцијала Велике плаже и обезбјеђење пловности канала Порт Милена. Оцијењено је да је постојеће идејно рјешење, које подразумијева изградњу покретног моста дугог 600 метара, вриједног између 40 и 60 милиона еура, преамбициозно и превазилази тренутне могућности наше државе. Процес његове реализације посебно би отежао скуп и спор процес експропријације, због чега треба приступити јефтинијим варијантама које ће обезбиједити остварење циља.

У Дирекцији за саобраћај су увјерени да би оптимално рјешење могао бити покретни мост дуг само 200 метара, који би се изградио са дупло мање новца. О томе ће се више знати чим буде завршена Студија локације, која ће уз идејно рјешење садржати и алтернативу, која би се препустила стручњацима подгоричког Грађевинског факултета, о чему ће се наредних дана сачинити анекс уговора чију ће реализацију финансирати Министарство саобраћаја, поморства и телекомуникација и Министарство за економски развој, уз симболично учешће Општине Улцињ. Носилац тог дијела посла је Дирекција за саобраћај.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?