Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saoptenje: Izgradnja mosta na Port Mileni u Ulcinju

Objavljeno: 17.11.2008. 23:14 Autor: Naslovna strana
U Podgorici je danas održan sastanak ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrije Lompara, ministra za ekonomski razvoj Branimira Gvozdenovića i predstavnika Direkcije za saobraćaj, sa gradonačelnikom Ulcinja Gzimom Hajdinagom, u vezi projekta izgradnje mosta na Port Mileni, koji je dio Programa uklanjanja tzv. uskih grla.

Sastanak je bio posvećen traženju prihvatljivog ekonomskog rješenja za taj projekat, koje će zadovoljiti krajnji cilj, a to je povezivanje Ulcinja sa Velikom plažom, valorizacija potencijala Velike plaže i obezbjeđenje plovnosti kanala Port Milena. Ocijenjeno je da je postojeće idejno rješenje, koje podrazumijeva izgradnju pokretnog mosta dugog 600 metara, vrijednog između 40 i 60 miliona eura, preambiciozno i prevazilazi trenutne mogućnosti naše države. Proces njegove realizacije posebno bi otežao skup i spor proces eksproprijacije, zbog čega treba pristupiti jeftinijim varijantama koje će obezbijediti ostvarenje cilja.

U Direkciji za saobraćaj su uvjereni da bi optimalno rješenje mogao biti pokretni most dug samo 200 metara, koji bi se izgradio sa duplo manje novca. O tome će se više znati čim bude završena Studija lokacije, koja će uz idejno rješenje sadržati i alternativu, koja bi se prepustila stručnjacima podgoričkog Građevinskog fakulteta, o čemu će se narednih dana sačiniti aneks ugovora čiju će realizaciju finansirati Ministarstvo saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija i Ministarstvo za ekonomski razvoj, uz simbolično učešće Opštine Ulcinj. Nosilac tog dijela posla je Direkcija za saobraćaj.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?