Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар боравио у Плужинама у оквиру пројекта Посао за Вас

Објављено: 28.11.2008. 22:47 Аутор: Насловна страна
У Плужинама је данас уручено 9 одлука о додјели кредита за самозапошљавање у оквиру пројекта Посао за Вас. Завод за запошљавање кредитираће 9 незапослених особа са по 5.000 , а обезбиједиће такође и средства за плате за 3 приправника и учествовати у финансирању јавних радова, у наставку акције Нека буде чисто. Одлуке о додјели кредита уручио је координатор пројекта за Плужине министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, који је изразио увјерење да ће у току тог пројекта бити и више и већих кредита и амбициознијих пројеката, који ће подстаћи развој Пиве и ангажовати незапослене.

Помоћник директора Завода за запошљавање Ратко Бакрач рекао је да су у Заводу задовољни реализацијом овог Владиног програма и по обиму и по структури, и закључио да се по заинтересованости незапослених у Пиви може предвидјети да ће ускоро из ове кредитне линије бити обезбијеђена нова средства за старт бизниса за почетнике.

Представник Фонда за развој Немања Николић казао је да је за протекле 4 године Фонд на подручју Плужина кредитирао 4 пројекта, а да се у овој фази преговара о још једном пројекту.

Према подацима Дирекције за развој малих и средњих предузећа, које је саопштила Ивана Зечевић, за кредитне линије намијењене почетницима у бизнису пристигло је 5 захтјева у вриједности од 230 хиљада еура, чијом би се реализацијом отворила 42 нова радна мјеста. За кредитну линију Енергетска ефикасност и обновљиви извори енергије пристигао је један захтјев у вриједности 155 хиљада еура. Она је навела да је један пројекат одобрен, а два пројекта су позитивно оцијењена од стране Дирекције за развој малих и средњих предизећа и тренутно су у процедури код пословних банака.
Представници Фонда, Дирекције и Завода за запошљавање позвали су заинтересоване да својим пројектима конкуришу за средства намијењена Владином програму Посао за Вас, који се наставља.

Координатор пројекта за Плужине, министар Ломпар током сусрета са предсједником Општине Мијушком Бајагићем разговарао је о отвореним проблемима на том подручју и наговијестио да ће ускоро у ресорним министарствима бити размотрена кључна питања око организације рафтинга на Тари, што укључује и ангажовање државе у модернизацији 6 км пута којим се стиже до кампова у којима бораве туристи, који због рафтинга долазе на Тару.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?