Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar boravio u Plužinama u okviru projekta Posao za Vas

Objavljeno: 28.11.2008. 22:47 Autor: Naslovna strana
U Plužinama je danas uručeno 9 odluka o dodjeli kredita za samozapošljavanje u okviru projekta Posao za Vas. Zavod za zapošljavanje kreditiraće 9 nezaposlenih osoba sa po 5.000 , a obezbijediće takođe i sredstva za plate za 3 pripravnika i učestvovati u finansiranju javnih radova, u nastavku akcije Neka bude čisto. Odluke o dodjeli kredita uručio je koordinator projekta za Plužine ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, koji je izrazio uvjerenje da će u toku tog projekta biti i više i većih kredita i ambicioznijih projekata, koji će podstaći razvoj Pive i angažovati nezaposlene.

Pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje Ratko Bakrač rekao je da su u Zavodu zadovoljni realizacijom ovog Vladinog programa i po obimu i po strukturi, i zaključio da se po zainteresovanosti nezaposlenih u Pivi može predvidjeti da će uskoro iz ove kreditne linije biti obezbijeđena nova sredstva za start biznisa za početnike.

Predstavnik Fonda za razvoj Nemanja Nikolić kazao je da je za protekle 4 godine Fond na području Plužina kreditirao 4 projekta, a da se u ovoj fazi pregovara o još jednom projektu.

Prema podacima Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća, koje je saopštila Ivana Zečević, za kreditne linije namijenjene početnicima u biznisu pristiglo je 5 zahtjeva u vrijednosti od 230 hiljada eura, čijom bi se realizacijom otvorila 42 nova radna mjesta. Za kreditnu liniju Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije pristigao je jedan zahtjev u vrijednosti 155 hiljada eura. Ona je navela da je jedan projekat odobren, a dva projekta su pozitivno ocijenjena od strane Direkcije za razvoj malih i srednjih predizeća i trenutno su u proceduri kod poslovnih banaka.
Predstavnici Fonda, Direkcije i Zavoda za zapošljavanje pozvali su zainteresovane da svojim projektima konkurišu za sredstva namijenjena Vladinom programu Posao za Vas, koji se nastavlja.

Koordinator projekta za Plužine, ministar Lompar tokom susreta sa predsjednikom Opštine Mijuškom Bajagićem razgovarao je o otvorenim problemima na tom području i nagovijestio da će uskoro u resornim ministarstvima biti razmotrena ključna pitanja oko organizacije raftinga na Tari, što uključuje i angažovanje države u modernizaciji 6 km puta kojim se stiže do kampova u kojima borave turisti, koji zbog raftinga dolaze na Taru.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?