Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење:Ученици основних школа из Плужина и Улциња обишли аеродром у Голубовцима и жељезницу у Погорици

Објављено: 11.12.2008. 20:18 Аутор: Насловна страна
У оквиру пројекта Упознајмо саобраћај који у сарадњи са Министарством саобраћаја, поморства и телекомуникација Црне Горе реализује НВО Алфа центар из Никшића осамдесет ученика седмог разреда основних школа из Плужина и Улциња данас су били у посјети аеродрому у Голубовцима, националној авио компанији Монтенегро Аирлаинс и црногорског жељезници.Како је истакао представник Алфа центра Радоје Мијушковић, циљ пројекта је упознавање ђака са оним видовима саобраћаја који нијесу развијени у срединама у којима живе.

Ученике је у авиону Ембраер л95 Монтенегро Аирлаинс поздравила помоћник министра саобраћаја, поморства и телекомуникација Мирел Радић Љубисављевић. Истичући да ђаци треба да знају како је њихова домовина изграђеном инфраструктуром саобраћајно повезана са сусједима и свијетом и колико је саобраћај важан за укупни привредни и друштвени развој једног народа, Мирел Радић Љубисављевић је закључила да су овакви пројекти прилика да најмлађи виде како је лијепо имати прозор у свијет јер ће само тако знати да га чувају и унапређују.

На многобројна питања ученика, од којих су многи први пут имали прилику да виде аеродром и уђу у авион, одговарали су предусретљиви домаћини аеродрома и Монтенегро Аирлаинс.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?