Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Споразум о граничној контроли у жељезничком саобраћају између Црне Горе и Републике Србије

Објављено: 12.12.2008. 20:24 Аутор: Насловна страна
Састанак делегација Црне Горе и Србије, на којем ће претходно бити усаглашен, а потом парафиран Споразума о граничној контроли у жељезничком саобраћају између двије државе биће одржану понедјељак, 15. децембра у Подгорици.

У име Црне Горе, Споразум ће парафирати помоћник министра за сектор поморског, жељезничког саобраћаја и европске интеграције Срђан Вукчевић, а Републике Србије помоћник министра за жељезницу и интермодални транспорт Дејан Ласица.
Споразум ће олакшати граничну контролу на жељезници и убрзати прелазак возова из једне у другу државу. Документом је предвиђено да граничну контролу у путничким возовима, у току вожње на предвиђеним релацијама у оба смјера заједно спроводи овлашћено особље обје државе. Заједничка контрола предвиђена је и у теретном превозу и биће спроведена у заједничкој граничној станици. Споразумом је предвиђено да заједничка гранична станица, буде Бијело Поље. До међусобног признавања жељезничких лиценци и сертификата, гранична контрола у путничким возовима, у току вожње, обављаће се до граничне станице Врбница. Граничне станице у смислу овог Споразума су Бијело Поље, Врбница и Пријепоље.
Састанак представника Црне Горе и Србије биће одржан у Министарству саобраћаја, поморства и телекомуникација у 11.00 сати, док је конференција за новинаре учесника састанка предвиђена у 12,30 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?