Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sporazum o graničnoj kontroli u željezničkom saobraćaju između Crne Gore i Republike Srbije

Objavljeno: 12.12.2008. 20:24 Autor: Naslovna strana
Sastanak delegacija Crne Gore i Srbije, na kojem će prethodno biti usaglašen, a potom parafiran Sporazuma o graničnoj kontroli u željezničkom saobraćaju između dvije države biće održanu ponedjeljak, 15. decembra u Podgorici.

U ime Crne Gore, Sporazum će parafirati pomoćnik ministra za sektor pomorskog, željezničkog saobraćaja i evropske integracije Srđan Vukčević, a Republike Srbije pomoćnik ministra za željeznicu i intermodalni transport Dejan Lasica.
Sporazum će olakšati graničnu kontrolu na željeznici i ubrzati prelazak vozova iz jedne u drugu državu. Dokumentom je predviđeno da graničnu kontrolu u putničkim vozovima, u toku vožnje na predviđenim relacijama u oba smjera zajedno sprovodi ovlašćeno osoblje obje države. Zajednička kontrola predviđena je i u teretnom prevozu i biće sprovedena u zajedničkoj graničnoj stanici. Sporazumom je predviđeno da zajednička granična stanica, bude Bijelo Polje. Do međusobnog priznavanja željezničkih licenci i sertifikata, granična kontrola u putničkim vozovima, u toku vožnje, obavljaće se do granične stanice Vrbnica. Granične stanice u smislu ovog Sporazuma su Bijelo Polje, Vrbnica i Prijepolje.
Sastanak predstavnika Crne Gore i Srbije biće održan u Ministarstvu saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija u 11.00 sati, dok je konferencija za novinare učesnika sastanka predviđena u 12,30 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?