Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Генерална Скупштина Европске организације за финансирање и подршку Жељезничких компанија, Еурофима

Објављено: 18.12.2008. 19:30 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар и директор Жељезничког превоза Црне Горе Решад Нухоџић учествоваће, на позив одбора директора Европске организације за финансирање и подршку жељезничких компанија (ЕУРОФИМЕ), у раду редовне Годишње скупштине те организације, која се одржава 19. децембра 2008. године у Базелу.

ЕУРОФИМА је основана Међународним споразумом којег је 1956. године потписало 25 европских земаља. Сједиште те организације је у Базелу.

Будући да је основни принцип те организације сарадња и подршка жељезницама у обнови и модернизацији возних средстава (локомотиве, вагони за путнички и теретни саобраћај), за акционара и члана ЕУРОФИМЕ је октобра 2008. кандидован Жељезнички превоз Црне Горе АД Подгорица, што ће на генералној скупштини 19. децембра бити и званично усвојено.

Министар Ломпар и директор Нухоџић ће се у Базелу сусрести са члановима одбора директора ЕУРОФИМЕ, како би размотрили даље могућности сарадње и финансијску подршку Жељезничком превозу Црне Горе у будућем периоду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?