Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар боравио радној посјети општинама Беране и Плав

Објављено: 19.12.2008. 00:20 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар и директор Дирекције за саобраћај Веселин Грбовић боравили су у радној посјети општинама Беране и Плав.
Министар Ломпар и директор Грбовић су током боравка у Беранама, заједно са градоначелником Вуком Голубовићем обишли трасу заобилазнице у тој општини, на којој су радови у завршној фази. Пројекат изградње заобилазнице дуге 3,2 км, вриједан 3,5 милиона еура, реализују Општина Беране и Министарство саобраћаја, поморства и телекомуникација, у оквиру програма рјешавања уских грла на путевима у Црној Гори.

Министар Ломпар и градоначелник Голубовић су се сложили да је реализација тог пројекта текла по плану и без застоја, те да је сарадња општине и Министарства веома успјешна. Градоначелник Берана је предочио значај тог пројекта за град, наглашавајући да је поред ријешеног саобраћајног проблема, отворена и могућност уређења зелених и урбанистичких површина поред ријеке Лим.

У Плаву се министар Ломпар састао са предсједником Општине Скендером Шаркиновићем, који је нагласио да је, с обзиром на лошу саобраћајну повезаност плавске општине са окружењем, ова посјета од великог значаја.

Разговарано је о могућностима изградње пута Плав Подгорица преко Албаније, реконструкцији пута од Гусиња до граничног прелаза Грнчар Врмоша дужине 5,5 км, градњи заобилазнице око Плава ( Лимски мост Корита у дужини око 2 км) и наставка до будућег ски центра Богићевица. Плављани су, како је истакао предсједник Општине, заинтересовани и за реконструкцију пута Плав Гусиње преко Војног села и Крушева. Он је, у том контексту, истакао да ће почетне активности бити усмјерене на изради пројектно- техничке документације за поменуте путеве, чија изградња представља основ за укупан економски напредак тог подручја.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?