Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar boravio radnoj posjeti opštinama Berane i Plav

Objavljeno: 19.12.2008. 00:20 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar i direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović boravili su u radnoj posjeti opštinama Berane i Plav.
Ministar Lompar i direktor Grbović su tokom boravka u Beranama, zajedno sa gradonačelnikom Vukom Golubovićem obišli trasu zaobilaznice u toj opštini, na kojoj su radovi u završnoj fazi. Projekat izgradnje zaobilaznice duge 3,2 km, vrijedan 3,5 miliona eura, realizuju Opština Berane i Ministarstvo saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija, u okviru programa rješavanja uskih grla na putevima u Crnoj Gori.

Ministar Lompar i gradonačelnik Golubović su se složili da je realizacija tog projekta tekla po planu i bez zastoja, te da je saradnja opštine i Ministarstva veoma uspješna. Gradonačelnik Berana je predočio značaj tog projekta za grad, naglašavajući da je pored riješenog saobraćajnog problema, otvorena i mogućnost uređenja zelenih i urbanističkih površina pored rijeke Lim.

U Plavu se ministar Lompar sastao sa predsjednikom Opštine Skenderom Šarkinovićem, koji je naglasio da je, s obzirom na lošu saobraćajnu povezanost plavske opštine sa okruženjem, ova posjeta od velikog značaja.

Razgovarano je o mogućnostima izgradnje puta Plav Podgorica preko Albanije, rekonstrukciji puta od Gusinja do graničnog prelaza Grnčar Vrmoša dužine 5,5 km, gradnji zaobilaznice oko Plava ( Limski most Korita u dužini oko 2 km) i nastavka do budućeg ski centra Bogićevica. Plavljani su, kako je istakao predsjednik Opštine, zainteresovani i za rekonstrukciju puta Plav Gusinje preko Vojnog sela i Kruševa. On je, u tom kontekstu, istakao da će početne aktivnosti biti usmjerene na izradi projektno- tehničke dokumentacije za pomenute puteve, čija izgradnja predstavlja osnov za ukupan ekonomski napredak tog područja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?