Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација на саопштење Демократског центра

Објављено: 20.02.2009. 00:55 Аутор: Насловна страна
Представници Демократског центра истичу да не желе бити малициозни и занемарити климатски фактор и невријеме које је задесило Црну Гору, али цијело саопштење им је баш у том маниру. Спочитавају да је недопустива неодговорност и неспремност надлежних органа и предузећа за одржавање путева. У лошој намјери да потрче И прогласе кривца, заборавили су да је већина путних праваца оспособљена у року од свега неколико сати, да се саобраћа кроз тунеле Созина и Врмац, те да је на тим пословима ангажована цјелокупна путна механизација.
Природне непогоде су могуће, а Министарство чини и чиниће све да се посљедице великог невремена што прије у потпуности отклоне.

Саопштење ДЦ, којим се наводно жељело нешто рећи, осим што врви од политикантских оцјена, звучи веома контрадикторно, па се у њему нашло оспоравање градње аутопута и критика стања на постојећим путним правцима.

Селективним оцјенама о јучерашњој конференцији за медије Министарства саобраћаја, ова партија сугерише такође да ће се одустати од градње аутопута. Подсјећамо да је јуче јасно речено да ће најбитнији критеријум за избор понуђача, поред задовољених техничких услова, бити учешће државе. Понуда која буде најмање оптерећујућа по државу и буџет, биће најбоље рангирана. Другим ријечима, критеријуми за одабир понуђача нијесу спуштени, а добијање релевантних понуда и почетак градње аутопута сасвим је извјесно.

Напомињемо да је процес који претходи изградњи у потпуности транспарентан и одвија се по највећим међународним техничким и финансијским стандардима.

Све то, вјерујемо, знају и у Демократском центру, али нијесу успјели да се отргну од предизборне малициозности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?