Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација

Објављено: 13.03.2009. 22:58 Аутор: Насловна страна
Повом најновије изјаве лидера ПЗП Небојше Медојевића и нетачних информација које је дао у вези квалитета тендерске процедуре и приспјелих понуда за изградњу аутопута према сјеверу, Министарство саобраћаја, поморства и телекомуникација саопштава:

Као што је приликом јавног отварања приспјелих понуда и саопштено, јавност ће бити упозната са резултатима понуда непосредно након што Комсија, која их прегледа и вреднује, заврши извјештај. Стога је некоректно јавним прозивкама и спекулацијама вршити притисак на Комисију, која и без тога има веома обиман и озбиљан задатак. Посебно су непримјерене и нетачне квалификације да су понуде наводно наручене и неусклађене са тендерским правилима.

Чињеница да је на тендер, од 6 предквалификованих, понуде доставило 5 компанија, довољно говори колико је тај пројекат интересантан за инвеститоре. Подсјећамо да је у питању пет веома реномираних компанија конзорцијума и пројекат вриједан око 2 милијарде еура, због чега је крајње неодговорно и увредљиво, доводити у питање њихове рефернце и квалитет приспјелих понуда.

Колико су инсајдерске информације ПЗП тачне и поуздане, јавност ће имати прилике да се увјери средином наредне седмице, када ће бити одржана конференција за новинаре на којој ће бити објављен Извјештај Комисије за вредновање понуда за концесију изградње аутопута.

И овог пута подвлачимо да комплетну реализацију пројекта и тендерски поступак, у својству савјетника, прати и активно учествује у њему Међунарона Финансијска Институција (ИФЦ), групација Свјетске банке, што је још један доказ о озбиљности тог пројекта.

Због свега тога, за жаљење је поступак Медојевића који је, као и безброј пута до сада, и овом приликом показао да је, зарад сопствених политичких амбиција, спреман да прави штету властитој држави и опструира најзначајнији развојни пројекат у црногорској историји, прижељкујући његов неуспјех. На његову жалост то му неће поћи за руком јер нико, па макар то био и Небојша Медојевић, не може зауставити развој и напредак.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?