Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija

Objavljeno: 13.03.2009. 22:58 Autor: Naslovna strana
Povom najnovije izjave lidera PZP Nebojše Medojevića i netačnih informacija koje je dao u vezi kvaliteta tenderske procedure i prispjelih ponuda za izgradnju autoputa prema sjeveru, Ministarstvo saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija saopštava:

Kao što je prilikom javnog otvaranja prispjelih ponuda i saopšteno, javnost će biti upoznata sa rezultatima ponuda neposredno nakon što Komsija, koja ih pregleda i vrednuje, završi izvještaj. Stoga je nekorektno javnim prozivkama i spekulacijama vršiti pritisak na Komisiju, koja i bez toga ima veoma obiman i ozbiljan zadatak. Posebno su neprimjerene i netačne kvalifikacije da su ponude navodno naručene i neusklađene sa tenderskim pravilima.

Činjenica da je na tender, od 6 predkvalifikovanih, ponude dostavilo 5 kompanija, dovoljno govori koliko je taj projekat interesantan za investitore. Podsjećamo da je u pitanju pet veoma renomiranih kompanija konzorcijuma i projekat vrijedan oko 2 milijarde eura, zbog čega je krajnje neodgovorno i uvredljivo, dovoditi u pitanje njihove refernce i kvalitet prispjelih ponuda.

Koliko su insajderske informacije PZP tačne i pouzdane, javnost će imati prilike da se uvjeri sredinom naredne sedmice, kada će biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti objavljen Izvještaj Komisije za vrednovanje ponuda za koncesiju izgradnje autoputa.

I ovog puta podvlačimo da kompletnu realizaciju projekta i tenderski postupak, u svojstvu savjetnika, prati i aktivno učestvuje u njemu Međunarona Finansijska Institucija (IFC), grupacija Svjetske banke, što je još jedan dokaz o ozbiljnosti tog projekta.

Zbog svega toga, za žaljenje je postupak Medojevića koji je, kao i bezbroj puta do sada, i ovom prilikom pokazao da je, zarad sopstvenih političkih ambicija, spreman da pravi štetu vlastitoj državi i opstruira najznačajniji razvojni projekat u crnogorskoj istoriji, priželjkujući njegov neuspjeh. Na njegovu žalost to mu neće poći za rukom jer niko, pa makar to bio i Nebojša Medojević, ne može zaustaviti razvoj i napredak.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?