Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање министра саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрије Ломпара

Објављено: 20.03.2009. 00:10 Аутор: Насловна страна
Грубим обманама и манипулацијама огласиле су се двије посвађане партије, настале из једне: Покрет за промјене и Демократски центар, поводом тендера за изградњу ауто-пута. Подсјетићу на оно што је јавности већ познато:
Са Републиком Србијом су све активности синхронизоване, што потврђује и мој недавни састанак са њиховим министром Милутином Мркоњићем. Они се већ припремају да примијене исти модел на дионице у Србији и у дневном су контакту са нашим министарством.

Прва плаћања из буџета ће се десити тек када прва дионица буде стављена у функцију и нема основа за страх да ће се наш буџет оптеретити ове године, како тврди Медојевић.

Аутопут се не гради од наших пара него од кредита за које ће се задужити концесионар, а ми ћемо контрибуирати у наредних 30 година и свакако ће нас мање коштати него да га ми сами градимо.

Аутопут ће на тај начин дјелимично финансирати сам себе. Било која фирма да је добила посао, Медојевић би тврдио како она има партнерске односе са домаћим фирмама! Али, не може Медојевић да већ у име хрватског Конструктора дијели ко ће и на ком дијелу бити чији подизвођач. Оваквим тезама он само потврђује како би он радио да је у прилици.

Посебно је непристојно сумњичити угледну фирму из друге државе за корупцију, без икаквог аргумента. Таквим покушајима блаћења сопствене државе, покушава да завади Црну Гору и са окружењем, и са свијетом.

Транспарентност, правну и сваку другу ваљаност поступка додјеле концесије потврђује и изјава Георги Петрова, директора консултанстског тима ИФЦ који је пратио и помагао у цијелом поступку.

Процес реализације пројекта се не води због политичких мотива нити се може злоупотријебити у политичке сврхе. Његова је стварна и суштинска вриједност у стварању бољих услова за живот грађана сјевера и валоризацију економских потенцијала Црне Горе.

Дураковић суштински не разумије ни значај аутопута, ни модел, ни процедуру.

Обје приче потврђују да су и Медојевић и Дураковић остали без аргумената, нервозни због успјешног тендера, у који су сумњали. Вјерујем да ће на истим реченицама остати и када градња почне и када буде готова прва дионица и када буде завршен читав аутопут. Увијек ће им нешто сметати и увијек ће у несто сумњати!

Грађани су наравно прочитали о чему се овдје заправо ради: о потпуној паници двије партије да послије 29. марта ни једна ни друга неће успјети да се домогну цензуса за улазак у Парламент.

Андрија Ломпар,
министар саобраћаја, поморства и телекомуникација
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?