Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Друга рунда преговора о успостављању Транспортне уније Западног Балкана

Објављено: 07.04.2009. 23:12 Аутор: Насловна страна
У оквиру друге рунде преговора о успостављању Транспортне уније Западног Балкана, данас је одржан састанак министра саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрије Ломпара , директора Директората за транспорт и енергетику Јонатхан Сцхеела и директора јединице за међународне односе у оквиру Директората за транспорт и енергетику Францоис Бергеота.

Разговарано је о досадашњим реформским процесима у свим областима саобраћаја и констатовано да је Црна Гора испунила све предвиђене обавезе на путу интеграција, те да је у областима путне инфраструктуре и жељезнице корак испред држава у региону.

Европска делегација најавила је снажнију подршку Црној Гори у вези са укључивањем лука Црне Горе у европске организације. Истакнут је и значај регионалног повезивања у транспорту на простору Западног Балкана и најављено интензивирање дијалога на министарском нивоу у циљу усклађивања реформских процеса у земљама региона.

Министар Ломпар сусрео се и са специјалним савјетником Директората за транспорт и енергетику за област желејзничког саобраћаја на Западном Балкану Елиом Цатаниаом, који је, обзиром да је Црна Гора у области жељезничког саобраћаја направила највећи искорак у региону, понудио Црној Гори посебну улогу у промовисању изабраног модела и стимулацији осталих држава у региону ка брзим реформама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?