Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана XИВ сједница Савјета за изградњу аутопутева у Црној Гори

Објављено: 08.04.2009. 21:42 Аутор: Насловна страна
Данас је одржана сједница Савјета за изградњу аутопутева у Црној Гори, којом је предсједавао потпредсједник Савјета и потпредсједник Владе Црне Горе Вујица Лазовић. Сједници су присуствовали чланови потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, министар саобраћаја поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, директор Дирекције за саобраћај Веселин Грбовић, директор Монтепута Ратко Ивановић и секретар Ангелина Живковић. Осим чланова Савјета, сједници су присуствовали и предсједник Комисије за оцјену понуда и преговарање у поступку јавног надметања за додјелу концесије за аутопут Бар Бољаре Зоран Радоњић и секретар Министарства за економски развој Зоран Томић.

Савјет је на данашњој сједници разматрао Извјешај Комисије за оцјену понуда и преговарање у поступку јавног надметања за додјелу концесије и финални Нацрт Уговора о концесији за аутопут Бар-Бољаре. Разматрање наведених тема је у складу са Уредбом о спровођењу поступка јавног надметања за додјелу концесије за тај пројекат (Службени лист Црне Горе, бр. 69/08), на основу које је Савјет дужан да сачини предлог за одлучивање о концесији, који треба да се процесуира према Влади Црне Горе.

С обзиром да је 1. априла т.г. истекао рок за достављање приговора на Извјештај Комисије и на ранг листу, а у остављеном року није стигао нити један приговор, стекли су се су услови за даље процесуирање трансакционе фазе у поступку додјеле концесије за аутопут Бар-Бољаре. Тиме је још једном потврђена транспарентност, недискриминаторност и фер приступ, који су карактерисали комплетан досадашњи ток обимног и комплексног поцеса реализације тог пројекта.

Након разматрања Извјешаја Комисије и ранг листе, Савјет је одлучио да предложи Влади Црне Горе да преговори око додјеле концесије за аутопут Бар-Бољаре отпочну са најбоље рангираним Конзорцијумом Конструктор из Хрватске и то за понуду Тип 2, односно за цијели аутопут од Бара до Бољара. Преговоре ће, у складу са закључком Владе Црне Горе са сједнице одржане 12. фебруара т.г, водити представници Савјета за изградњу аутопутева - потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, министар саобраћаја поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар и министар за економски развој Бранимир Гвозденовић, као и Комисија за вредновање понуда и преговарање у поступку јавног надметања, уз учешће представника Међународне финансијске корпорације (ИФЦ) - водећег савјетника Владе Црне Горе у трансакционој фази за додјелу концесија.

Поред разматрања Извјешаја Комисије за оцјену понуда и преговарање у поступку јавног надметања и сачињавања предлога за одлучивање о концесији, Савјет се упознао и са финалним Нацртом Уговора о концесији за аутопут Бар-Бољаре, који ће посужити као полазна основа за преговоре са најбољим понуђачем.

Комисија за оцјену понуда је оцијенила финансијске понуде на основу Нето Садашње Вриједности (НСВ) годишњих уплата које понуђачи захтијевају од Владе Црне Горе.

Овдје можете наћи табеларни приказ финансијских понуда Актор/ХЦХ и конзорцијума којег предводи фирма Конструктор.Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?