Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana XIV sjednica Savjeta za izgradnju autoputeva u Crnoj Gori

Objavljeno: 08.04.2009. 21:42 Autor: Naslovna strana
Danas je održana sjednica Savjeta za izgradnju autoputeva u Crnoj Gori, kojom je predsjedavao potpredsjednik Savjeta i potpredsjednik Vlade Crne Gore Vujica Lazović. Sjednici su prisustvovali članovi potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, ministar saobraćaja pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović, direktor Monteputa Ratko Ivanović i sekretar Angelina Živković. Osim članova Savjeta, sjednici su prisustvovali i predsjednik Komisije za ocjenu ponuda i pregovaranje u postupku javnog nadmetanja za dodjelu koncesije za autoput Bar Boljare Zoran Radonjić i sekretar Ministarstva za ekonomski razvoj Zoran Tomić.

Savjet je na današnjoj sjednici razmatrao Izvješaj Komisije za ocjenu ponuda i pregovaranje u postupku javnog nadmetanja za dodjelu koncesije i finalni Nacrt Ugovora o koncesiji za autoput Bar-Boljare. Razmatranje navedenih tema je u skladu sa Uredbom o sprovođenju postupka javnog nadmetanja za dodjelu koncesije za taj projekat (Službeni list Crne Gore, br. 69/08), na osnovu koje je Savjet dužan da sačini predlog za odlučivanje o koncesiji, koji treba da se procesuira prema Vladi Crne Gore.

S obzirom da je 1. aprila t.g. istekao rok za dostavljanje prigovora na Izvještaj Komisije i na rang listu, a u ostavljenom roku nije stigao niti jedan prigovor, stekli su se su uslovi za dalje procesuiranje transakcione faze u postupku dodjele koncesije za autoput Bar-Boljare. Time je još jednom potvrđena transparentnost, nediskriminatornost i fer pristup, koji su karakterisali kompletan dosadašnji tok obimnog i kompleksnog pocesa realizacije tog projekta.

Nakon razmatranja Izvješaja Komisije i rang liste, Savjet je odlučio da predloži Vladi Crne Gore da pregovori oko dodjele koncesije za autoput Bar-Boljare otpočnu sa najbolje rangiranim Konzorcijumom Konstruktor iz Hrvatske i to za ponudu Tip 2, odnosno za cijeli autoput od Bara do Boljara. Pregovore će, u skladu sa zaključkom Vlade Crne Gore sa sjednice održane 12. februara t.g, voditi predstavnici Savjeta za izgradnju autoputeva - potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, ministar saobraćaja pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar i ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović, kao i Komisija za vrednovanje ponuda i pregovaranje u postupku javnog nadmetanja, uz učešće predstavnika Međunarodne finansijske korporacije (IFC) - vodećeg savjetnika Vlade Crne Gore u transakcionoj fazi za dodjelu koncesija.

Pored razmatranja Izvješaja Komisije za ocjenu ponuda i pregovaranje u postupku javnog nadmetanja i sačinjavanja predloga za odlučivanje o koncesiji, Savjet se upoznao i sa finalnim Nacrtom Ugovora o koncesiji za autoput Bar-Boljare, koji će posužiti kao polazna osnova za pregovore sa najboljim ponuđačem.

Komisija za ocjenu ponuda je ocijenila finansijske ponude na osnovu Neto Sadašnje Vrijednosti (NSV) godišnjih uplata koje ponuđači zahtijevaju od Vlade Crne Gore.

Ovdje možete naći tabelarni prikaz finansijskih ponuda Aktor/HCH i konzorcijuma kojeg predvodi firma Konstruktor.Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?