Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар учествоваће на Свјетском форуму о политици телекомуникација (WТПФ) у Лисабону

Објављено: 20.04.2009. 19:05 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, на позив португалског министра јавних радова, саобраћаја и телекомуникација Мариа Лина, учествоваће од уторка, 21. априла, до петка 24. априла, на Свјетском форуму о политици телекомуникација (WТПФ) у Лисабону. У позивном писму истакнута је важност предстојећег скупа, као и досадашња добра сарадња Црне Горе и Португалије. Скуп организује Међународна Унија за телекомуникације (ИТУ).

Представници влада, телекомуникационе индустрије и глобалне регулаторне заједнице размијениће мишљења о кључним питањима из области политике телекомуникација. Ове године WТПФ ће окупити доносиоце одлука на највишем нивоу из читавог свијета, ради дебата које ће помоћи да се израде глобалне стратегије за подупирање будућих мрежа и сервиса. Посебна пажња биће посвећена питањим у вези финансијске кризе са којом се суочавају произвођачи, оператери и владе.

Према подацима са сајта ИТУ-а, очекује се да ће у Лисабону учествовати око 1000 делегата из 191 државе чланице ИТУ, 550 из чланица сектора, као и представника из агенција УН-а и невладиних организација. Форум је отворен за медије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?