Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar učestvovaće na Svjetskom forumu o politici telekomunikacija (WTPF) u Lisabonu

Objavljeno: 20.04.2009. 19:05 Autor: Naslovna strana
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, na poziv portugalskog ministra javnih radova, saobraćaja i telekomunikacija Maria Lina, učestvovaće od utorka, 21. aprila, do petka 24. aprila, na Svjetskom forumu o politici telekomunikacija (WTPF) u Lisabonu. U pozivnom pismu istaknuta je važnost predstojećeg skupa, kao i dosadašnja dobra saradnja Crne Gore i Portugalije. Skup organizuje Međunarodna Unija za telekomunikacije (ITU).

Predstavnici vlada, telekomunikacione industrije i globalne regulatorne zajednice razmijeniće mišljenja o ključnim pitanjima iz oblasti politike telekomunikacija. Ove godine WTPF će okupiti donosioce odluka na najvišem nivou iz čitavog svijeta, radi debata koje će pomoći da se izrade globalne strategije za podupiranje budućih mreža i servisa. Posebna pažnja biće posvećena pitanjim u vezi finansijske krize sa kojom se suočavaju proizvođači, operateri i vlade.

Prema podacima sa sajta ITU-a, očekuje se da će u Lisabonu učestvovati oko 1000 delegata iz 191 države članice ITU, 550 iz članica sektora, kao i predstavnika iz agencija UN-a i nevladinih organizacija. Forum je otvoren za medije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?