Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Лисабон: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар учествовао на Свјетском форуму о политици телекомуникација (WТПФ)

Објављено: 24.04.2009. 01:04 Аутор: Насловна страна
У организацији Међународне Уније за телекомуникације ИТУ и Владе Португалије, у Лисабону је јуче отворен Свјетски форум о политици телекомуникација (WТПФ). Црногорску делегацију је на том скупу, којем је присуствовало 880 учесника, предводио министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар.

Како је циљ Форума био постизање концензуса великог броја заинтересованих страна, организован је дијалог на високом нивоу под називом Суочавање са кризом. Дијалог је био фокусиран на тренутну финансијску и економску кризу у области телекомуникација. Разматрани су и проблеми са којима се суочавају произвођачи, оператери и владе. Посебна пажња посвећена је међународним телекомуникационим прописима који олакшавају глобалну интерконекцију. Закључено је да актуелни глобални проблеми изискују акцију на глобалном нивоу. Посебно је наглашена потреба широкопојасног приступа интернету за чију модернизацију високо развијене земље као што су Аустралија и Сједињене Америчке Државе већ улажу средства.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?