Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Завршена прва рунда преговора са хрватским конзорцијумом Конструктор

Објављено: 30.04.2009. 00:45 Аутор: Насловна страна
Прва рунда преговора Владиног преговарачког тима са хрватским конзорцијумом Конструктор за додјелу концесије за аутопут Бар-Бољаре завршена је данас је у Подгорици.
У фокусу су биле теме које се односе на техничка питања спровођења концесионог уговора, као и прецизирање одређених рокова. Оформљени су радни тимови који ће се у наредних пар дана бавити оним клаузулама које нијесу до краја прецизиране. Општи је закључак да су преговори били ефикасни и да је остало врло мало неразјашњених питања. У складу са тендерским правилима, током преговора није могуће уносити суштинске измјене у текст концесионог уговора, који је искристалисан током теднерског процеса.
Владин тим чине потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар, министар за економски развој Бранимир Гвозденовић и чланови тендерске комисије, док је Конструктор предводио генерални директор Жељко Ждерић са сарадницима. Читав процес прати водећи консултант у Пројекту аутопута Бар-Бољаре Међународна Финансијска Корпорација (Интернатионал Финанце Цорпоратион), члан Групације Свјетске банке.
Наредна рунда преговора биће одржана у Хрватској у другој половини маја, а непосредно након тога очекује се потписивање концесионог Уговора за аутопут Бар-Бољаре и почетак процеса обезбјеђивања финансијских средства који, по раније одређеним тендерским правилима, не може бити дужи од шест мјесеци.
Финансијска понуда Конструктора, дефинисана као Нето Садашња Вриједност годишњих уплата од стране Владе Црне Горе по 2009 години износи 603 милиона Еура за дионицу Смоковац Матешево и 1,75 миљарде ЕУР за читав аутопут од Бара до Бољара.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?