Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Загреб: Представници Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација учествовали у раду Друге радионице о реформи жељезнице на тему Смањење времена задржавања жељезничких путника и терета на гранци

Објављено: 20.05.2009. 16:50 Аутор: Насловна страна
Представници Министарства саобраћаја, поморства и телекомуникација учествовали су у раду Друге радионице о реформи жељезнице на тему Смањење времена задржавања жељезничких путника и терета на гранци у Загребу. Радионица је одржана у оквиру реализације Пројекта ЕУ Суппорт фор Имплементинг Меасурес фор Соутх Еаст Еуропе Цоре Регионал Транспорт Нетwорк Мулти Аннуал План (МАП) 2008-2012, у организацији СЕЕТО-а и конзорцијума компанија ангажованих на пројекту.

У оквиру радионице представљени су оквири споразума за жељезничке граничне прелазе, који могу бити склопљени између граничних органа (Жељезничког оператера, Управљача инфраструктуре, Полиције, Царине), усклађеност ових споразума са регулативама ЕУ и анализа већ постојећих споразума везаних за граничну контролу у жељезничком саобраћају. Било је ријечи и о техничкој прихватљивости за вучна и вучена возила.

Одржан је и редовни годишњи састанак Радне групе за жељезницу и интермодалност, којом је предсједавао представник ДГ ТРЕНА-а Френк Јост, као и округли сто на коме су представници држава чланица Радне групе (Црна Гора, Босна и Херцеговина, Албанија, Хрватска, Македонија, Србија) упознали присутне са степеном реформи у области жељезничког саобраћаја и имплементацији мјера, предвиђених Анексом Меморандума о разумијевању за развој главне регионалне транспортне мреже у Југоисточној Европи (МоУ), за област жељезничког саобраћаја.

Истакнута је важност формирања неопходних институција чији би задатак био регулација и безбједност жељезничког саобраћаја.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?