Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Друга рунда преговарачког поступка за додјелу концесије за ауто-пут Бар - Бољаре

Објављено: 24.05.2009. 17:43 Аутор: Насловна страна
Владин преговарачки тим и хрватски конзорцијум Конструктор - прворангирани понуђач на тендеру за додјелу концесије за аутопут Бар-Бољаре, водиће другу рунду преговорачког поступка за додјелу концесије за аутопут Бар-Бољаре 25. и 26. маја у Сплиту и у Загребу.

Обије стране су изразиле очекивања да се убрзо након друге рунде може очекивати потписивање концесионог уговора. Преговори треба да отклоне и најмање недоречености у тексту уговора и током овог процеса није могуће уносити суштинске измјене у његов садржај. Иначе, концесиони уговор је био достављен свим понуђачима током тендерског процеса и сви су га оцијенили као квалитетан документ.

Подсјећамо да је прва рунда преговора одржана у Подгорици крајем априла. Након тога је услиједила интезивна преписка између Владиног тима и конзорцијума Конструктор, како би се договорени детаљи уградили у текст предлога концесионог уговора.

Црногорски преговарачки тим предводе министар финансија и потпредсједник Владе др Игор Лукшић, министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар и министар за економски развој Бранимир Гвозденовић. Поред њих, у тиму су и чланови тендерске Комисије, а цио процес прати Међународна Финансијска Корпорација (Интернатионал Финанце Цорпоратион), члан Групације Свјетске банке и водећи консултант Владе у Пројекту аутопута Бар-Бољаре.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?