Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Уговор о концесији за изградњу аутопута Бар Бољаре биће потписан почетком јуна у Подгорици

Објављено: 26.05.2009. 22:30 Аутор: Насловна страна
Након друге рунде преговора о одредницама Уговора о концесији за изградњу аутопута Бар Бољаре, која је одржана у протекла два дана у Сплиту и Загребу са представницима хрватског конзорцијума на челу са сплитским Конструктором и Загребачке банке Уни Кредит Груп, најављено је да ће Уговор о концесији бити потписан првих дана јуна у Подгорици.

Пошто је ријеч о великом и изузетно значајном Пројекту за чију реализацију су заинтересоване двије државе, извјесно је и затварање финансијске конструкције, за шта је према одредбама тендерске процедуре остављен рок од шест мјесеци од потписивања Уговора о концесији. На крају преговора наговјештено је да би припремни радови за почетак изградње аутопута могли почети већ на јесен.

Црногорску делегацију на челу са министрима др Игором Лукшићем и др Андријом Ломпаром, данас је тим поводом примио министар финансија Хрватске Иван Шутер.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?