Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација Андрија Ломпар примио грчку привредну делегацију, коју су чинили чланови Рестис Групе

Објављено: 28.05.2009. 19:52 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар примио је данас грчку привредну делегацију, коју су чинили чланови Рестис Групе. Рестис Група је изразила заинтересованост за процес реструктуирања Монтенегро Аирлинеса, као и могућност отварања нових авио линија, које би се саобраћале три пута седмично на релацији Тел Авив Родос - Атина Подгорица.

Линије би биле редовне и интензивиране у току љетње туристичке сезоне, чиме би се постигла боља повезаност Црне Горе и европских дестинација. Посебна пажња била је усмјерена и на развој послова одржавања и поправке авиона у близини црногорских аеродрома, за које су грчки инвеститори показали велико интересовање, будући да економска, политичка и развојна отвореност Црне Горе све више привлачи стране инвеститоре.

Предсједник Рестис Групе је и познати бродовласник, па је разговор био усмјерен и на могућност обнављања црногорске поморске флоте.

Виктор Рестис, власник групе, познати је грчки бизнисмен који има дјелове у банкарству, осигурању, авијацији и енергији широм свијета.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?